Architectuurwandeling

Rotterdam heeft inmiddels wereldfaam verworven door haar moderne architectuur. De laatste decennia zijn in Rotterdam een groot aantal mooie, imponerende of opvallende
  New Orleans 
Van Nellefabriek 
gebouwen gerealiseerd, die de aandacht trekken. Maar moderne architectuur heeft een veel langere traditie  in Rotterdam. Al ruim voor de tweede wereldoorlog werden in Rotterdam baanbrekende huizen, kantoren en openbare gebouwen neergezet. Na de verwoestingen van de oorlog ontstond er uiteraard voor stedenbouwers en architecten een buitenkans om hun ideeën te verwezenlijken. Jouw gids loodst je langs langs wolkenkrabbers, woongebouwen, kantoren en openbare gebouwen die van beeldpalend zijn voor de stad en haar skyline. Over de gebouwen en bouwstijlen krijg je de achtergronden en kenmerken te horen en te zien. Naast Nederlandse hedendaagse architecten als Kees Christiaanse, Francien Houben, Neutelings en Riedijk, Jo Coenen, Ben van Berkel en Diederik Dam hebben ook internationale beroemdheden als de in Rotterdam geboren Rem Koolhaas, Brian Foster, William Alsop, Renzo Piano, Helmut Jahn en Alvaro Siza hun sporen achtergelaten in Rotterdam. Zo krijg je een beeld van de ontwikkeling van de Rotterdamse, Nederlandse en mondiale architectuur.

 Enkele hoogtepunten:
  • Rotterdam Centraal Station

  • Kantoren Weena

  • Schouwburgplein

  • Kubuswoningen

  • De Rotterdam (grootste gebouw in Nederland ontworpen door Rem Koolhaas)

  • Markthal (volgens CNN één van de 10 "eye-popping buildings" die je moet zien)

In onderling overleg kan de wandeling worden aangepast aan jouw specifieke wensen, wat betreft gebied, thema en tijdsduur. Graag doen wij je hiervoor een voorstel.

 

     

 
meer informatie:
Prijzen wandeling 1,5 uur €91,50
  wandeling 2 uur €125,00
  wandeling 3 uur €195,00
  aangepast programma ntb
Maximale Groepsgrootte 15
Start- en eindlocatie in overleg